Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

|
Anketa
Otázka: Kto si myslíte že dal viac do kníh?  (Hlasování ukončeno: 16. Únor 2011, 21:29:40)
P.C. - 1 (25%)
Kristin - 1 (25%)
Obe - 2 (50%)
Vymyslel im to niekto iný - 0 (0%)
Celkem hlasů: 4

Stran: [1] 2 3 ... 11   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: P.C. Castová a Kristin Castová  (Přečteno 10591 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Menumn Mcgoogle
4. ročník
*

Pohlaví: Mužské
716.67 lún

View Inventory
Send Money to Menumn Mcgoogle

Fantasy! Vampires sein super!

Zobrazit profil Email
« kdy: 09. Leden 2010, 15:27:06 »

Autorka - P. C. CASTOVÁ

Phyllis C. Cast je americká romanticko/fantasy autorka kníh. Známa je vďaka knihe Škola Noci(angl. Hous of Night), ktorú napísala so svojou dcérou Kristin Cast. Rovnako ako jej vlastna Bohyňa Summoning a Partholon knižnej série.

P.C. Castová, známa pod pseudonymom PC Cast je autorkou mystických noviel a románova je aj skvelá učiteľka anglického jazyka. Už od mladosti sa venovala štúdiu mytológie starých národov a stredovekých legiend. V knihe môžeme vidieť jej tvorivosť.
Jej prvá kniha Goddess by Mistake získala veľa ocenení a svetoznámu popularita, ktorá jej priniesla upírska sága Škola noci. Začala ju písať s dcérou v roku 2005, v období obrovskej popularity Meyerovej Twilight série. Škola noci bola čoraz viac populárnejšia, tešila sa obľube nielen u čitateľov, ale aj u všetkých ľudí vôkol jej.

Tak a teraz také malé otázky:
- Čo páči sa vám ako znázornila mytológiu v deji knihy?
- Myslíte si, že s dcérou to zvládla výborne, ani bez jednej chyby, bolo to veĺmi dobré?
- Máte ju radi, myslíte, že to od niekoho okopírovali?

Ak by ste mali nejaké otázky ešte k pridaniu, tak pridám rád. Mne sa kniha veľmi pášila a autorka ma prekvapila s úžasným dejou a aj skvelými nezabudnuteľným upírskym dejom!
« Poslední změna: 09. Leden 2010, 16:11:28 od mcgoogle » Zaznamenáno

!mcgoogle! Teraz v úplne novom nasadení! smiley
Teším sa s vami (že vzniklo takéto skvelé FÓRUM!!!) a veľmi ma to tu baví a páči sa mi tu, že vám smiem pomôcť, poradiť a hlavne byť tu s vami!
excited
3. ročník
*

Pohlaví: Ženské
194.02 lún

View Inventory
Send Money to excited

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 09. Leden 2010, 16:06:36 »

možná je to tím ,že je mi 24.. asi už stárnu.. :D ale na mě tam byl vliv dcery až moc.. :o)
Zaznamenáno

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem život. Pláčeš? I v slzách je síla. Tak jdi a žij.
L.J.W.
Menumn Mcgoogle
4. ročník
*

716.67 lún

View Inventory

Zobrazit profil Email
« Odpověď #2 kdy: 09. Leden 2010, 16:12:36 »

možná je to tím ,že je mi 24.. asi už stárnu.. :D ale na mě tam byl vliv dcery až moc.. :o)

To je v poriadku, nie si ešte stará, si ešte v mladom veku, i keď si už dospelá. A teraz ako to myslíš tým, že veľký vplyv mala? ...
Zaznamenáno

Teším sa s vami (že vzniklo takéto skvelé FÓRUM!!!) a veľmi ma to tu baví a páči sa mi tu, že vám smiem pomôcť, poradiť a hlavne byť tu s vami!
excited
3. ročník
*

194.02 lún

View Inventory
Send Money to excited

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 09. Leden 2010, 16:23:26 »

hodně tam používají přirování k různým hercům a herečkám ( co je znají dnešní děcka) k reality show apod.. smiley prostě člověk, který neni v jejím věku tak mu to ten děj zbytečně narušuje smiley
Zaznamenáno

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem život. Pláčeš? I v slzách je síla. Tak jdi a žij.
L.J.W.
Menumn Mcgoogle
4. ročník
*

716.67 lún

View Inventory

Zobrazit profil Email
« Odpověď #4 kdy: 09. Leden 2010, 16:29:06 »

hodně tam používají přirování k různým hercům a herečkám ( co je znají dnešní děcka) k reality show apod.. smiley prostě člověk, který neni v jejím věku tak mu to ten děj zbytečně narušuje smiley

Áno to je pravda, to som si aj ja všimol, že čo je tam toľko tých prirovnaní. Ale potom som si povedal, že asi má byť. Aj keby som ich tam zatrhol, je ich tam dosť, máš pravdu. Aj to je pravda, že jej to zbytočnemôže nejakým spôsobom aj pokaziť. Ale to je spisovateľkyna vec, či chce pomoc od svojej dcéry alebo nie...
Zaznamenáno

bumbrlik
3. ročník
*

42.18 lún

View Inventory
Send Money to bumbrlik

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 12. Leden 2010, 15:32:32 »

myslím,že je to psané dobře právě na tuto dobu,vliv dcery je osvěžující a já osobně jej přivítala a jsem staršího data. cool
Zaznamenáno
megan meyer
3. ročník
*

82.93 lún

View Inventory
Send Money to megan meyer

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 12. Leden 2010, 15:40:04 »

mě se styl a vliv dcery líbí dalo by se říct že to ten děj osvěžuje jinak odkazy na herce,filmy atd. přibližuje knihu k dněšní době  azn
Zaznamenáno
Menumn Mcgoogle
4. ročník
*

716.67 lún

View Inventory

Zobrazit profil Email
« Odpověď #7 kdy: 12. Leden 2010, 16:08:35 »

mě se styl a vliv dcery líbí dalo by se říct že to ten děj osvěžuje jinak odkazy na herce,filmy atd. přibližuje knihu k dněšní době  azn

Samozrejme, ja musím s tebou súhlasiť! Pretože, keby to písala len ona sama, bez dcéry, podľa mňa by to bolo také suché. Neviem, ako to povedať, také by to bolo - také starodávnejšie, tak že už nie v tejto dobre. To si aspoň ja myslím ...  azn
« Poslední změna: 12. Leden 2010, 22:44:06 od mcgoogle » Zaznamenáno

Luu
'We're all doomed'
4. ročník
*

0.00 lún

View Inventory
Send Money to Luu

378792104
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #8 kdy: 12. Leden 2010, 17:57:35 »

Mňa tie pasáže, ktoré upravovala Kirstin, dosť otravujú. Štvrtý diel, v ktorom je jej zásahy cítiť najmenej, mi IMHO pripadá ako najlepšie zvládnutý... proste je vidieť, že ho písal niekto, kto vie, čo má robiť, a nenechal si nikým do toho skákať... čo sa už hneď o začiatku piateho povedať nedá, proste to bola dosť studená sprcha, vrátiť sa z toho úžasného dobrodružstva späť do obdivovania toho, aký je Johny Depp sexy... Niekedy sa tam Kirstin podľa mňa až príliš pretláča s narážkami na všetky hudobné/filmové/televízne ikony a podobne... grumpy

EDIT: Wow, to som prekvapená, čakala som, že mi skôr niekto bude oponovať  smiley
« Poslední změna: 12. Leden 2010, 19:01:43 od Luu » Zaznamenáno

Little Ramblings

Citace:  8. augusta 2010, 15:34:43 : edvordo -> Luu
Luu, the assassin of admins. laugh
excited
3. ročník
*

194.02 lún

View Inventory
Send Money to excited

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 12. Leden 2010, 18:16:30 »

jsem ráda,že to někdo vidí a cítí stejně jako já.. smiley

Luu vystihla přesně můj názor..

karma+ smiley
Zaznamenáno

L.J.W.
megan meyer
3. ročník
*

82.93 lún

View Inventory
Send Money to megan meyer

Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 12. Leden 2010, 22:28:34 »

Samozrejem, ja musím s tebou súhlasiť! Pretože, keby to písala len ona sama, bez dcéry, podľa mňa by to bolo také suché. Neviem, ako to povedať, také by to bolo - také starodávnejšie, tak že už nie v tejto dobre. To si aspoň ja myslím ...  azn

jj =o) to jak spolu spolupracovali na škole noci  dává těm knihám jistou vyváženost p.c castová do toho dala dějiny atd. její dcera to osvěžila poznámkama a přimou řečí =oD
Zaznamenáno
Menumn Mcgoogle
4. ročník
*

716.67 lún

View Inventory

Zobrazit profil Email
« Odpověď #11 kdy: 12. Leden 2010, 22:52:51 »

Perfektne to do súčasného sveta stvárnila napísaním, že jej tak pomohla. Lenže Luu a excited majú aj v niečom pravdu, že niektoré kapitoly mala veľmi dobre premyslené a potom jej to aj niekde pokazila ...  grinwink
Zaznamenáno

NiccaH.
3. ročník
*

112.00 lún

View Inventory
Send Money to NiccaH.

« Odpověď #12 kdy: 20. Leden 2010, 16:03:45 »

Bohužel já všeobecné nadšení z těchto knih nesdílím... tak hroznou věc jsem už opravdu velmi dlouho nečetla...a to hned z několika důvodů: autorka sice vyučuje tvůrčí psaní (jak jsem se dočetla) a přitom dělá naprosto začátečnické chyby, jako jsou naprosto zbytečné opisy, přemíra přirovnání, které tedy zrovna tady silně narušují plynulost čtení a tak dál a tak dál. Ta "puberťácká" hovorová řeč byla permanentně přehnaná a místy se to ani nedalo číst... nevím tedy, který "puberťák" takhle mluví, možná jen mosťačky z nějaké horší čtvrti, já ani lidi co znám tedy ne (a to nepatřím do přestárlé generace). Otec ála náboženský fanatik mě tedy odradil hned na začátku, jelikož jsem se s tak špatně vymyšlenou (a hlavně nevěrohodně ztvárněnou) postavou ještě nesetkala, ale když tomu člověk dodá koňskou dávku fantasie, tak se jakš takš přinutí číst dál. To samé úvod, který tam skoro ani neni (pokud jste ho našli, opravte mě). Když pominu to, že se knížka skládá z jakési kaše splácané z Harryho Pottera, Stmívání a Blade a je trochu přikořeněná dívčími romány, tak jsem na 0, co se požitku a dojmu z knížky týče...
Zaznamenáno
Luu
'We're all doomed'
4. ročník
*

0.00 lún

View Inventory
Send Money to Luu

378792104
« Odpověď #13 kdy: 20. Leden 2010, 16:12:07 »

Dokonale zhrnutý môj názor na prvý diel... súhlasím od prvého písmenka po posledné...
Ďalšie si asi nečítala, však?

(k+)

Zaznamenáno

Little Ramblings

Citace:  8. augusta 2010, 15:34:43 : edvordo -> Luu
Luu, the assassin of admins. laugh
NiccaH.
3. ročník
*

112.00 lún

View Inventory
Send Money to NiccaH.

« Odpověď #14 kdy: 20. Leden 2010, 16:19:16 »

Četla jsem jenom první knihu a ani ne celou. Prostě se to nedá. Udělala jsem si k tomu tužkou poznámky, abych příště věděla, jak rozhodně NEMÁM psát. Divím se, že se knížka těší takovému úspěchu, poté co naší zemí prošel Tolkien, Lewis, Paolini nebo Rowlingová... Castová je v porovnání s těmito autory úplná začátečnice a Škola noci je spíš nějaký FanFiction nebo co... nechci tím samozřejmě urážet intelekt a vkus čtenářek, které knížka nadchla, i když se tomu velmi velmi divím... !!!
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3 ... 11   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Black Light SMF by Runic © 2009
Template edited by edvordo © 2009 - 2012