Když jsem poprvé vešla do knihkupectví a uviděla před vstupem na stole ležet knihu s tmavou obálkou, nápisem Škola noci - Označená a s pozoruhodným tetováním, neodolala jsem a ihned po ní sáhla. Dodnes toho nelituji.
Přečetla jsem všechny knihy série Škola noci od Kristin Castové a P.C. Castové.
Začalo to OZNAČENOU, potom přišla na řadu ZRAZENÁ, VYVOLENÁ, NEZKROTNÁ, PRONÁSLEDOVANÁ, POKOUŠENÁ, VYHOŘELÁ a teď PROBUZENÁ.
Jsem ráda, že jsem kolem té knihy jen tak neprošla a neřekla si ,, To bude zase nějaká pitomina." Když na to dneska pomyslím styděla bych se. Nedokážu uvěřit, že jsem na něco takového mohla jen pomyslet.
Po mnohonásobném přečtení každého dílu, vždy s napětím očekávám, čím mě autorky překvapí v další knize. Vždy když už očekávám šťastný a pohádkový happy end něco se zvrtne a já se s nervozitou, napětím a kapkami potu na čele potopím do dalšího dílu.
Občas se mi stává, že na chvíli zavřu oči a v hlavě si dopodrobna celý děj rozeberu. V tu chvíli se mi nezdá, že pouze čtu knížku, ale že jsem živým účastníkem v celkovém spletitém ději. Kde v jedné chvíli bojuji po boku Zoey s krakouny, vzápětí se mnou nestoudně flirtuje Kalona a nakonec skončím ve Starkově hřejivé náruči bojovníka. Mám školu noci ráda a už navždy to pro mě bude jedna z nejkrásnějších knih co jsem kdy četla!!!!! :o)