Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

|
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Kalona a Zoey  (Přečteno 140 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
cizinka
3. ročník
*

10.00 lún

View Inventory
Send Money to cizinka

Zobrazit profil Email
« kdy: 26. Leden 2012, 20:29:16 »

Když jsem poprvé vešla do knihkupectví a uviděla před vstupem na stole ležet knihu s tmavou obálkou, nápisem Škola noci - Označená a s pozoruhodným tetováním, neodolala jsem a ihned po ní sáhla. Dodnes toho nelituji.
Přečetla jsem všechny knihy série Škola noci od Kristin Castové a P.C. Castové.
Začalo to OZNAČENOU, potom přišla na řadu ZRAZENÁ, VYVOLENÁ, NEZKROTNÁ, PRONÁSLEDOVANÁ, POKOUŠENÁ, VYHOŘELÁ a teď PROBUZENÁ.
Jsem ráda, že jsem kolem té knihy jen tak neprošla a neřekla si ,, To bude zase nějaká pitomina." Když na to dneska pomyslím styděla bych se. Nedokážu uvěřit, že jsem na něco takového mohla jen pomyslet.
 Po mnohonásobném přečtení každého dílu, vždy s napětím očekávám, čím mě autorky překvapí v další knize. Vždy když už očekávám šťastný a pohádkový happy end něco se zvrtne a já se s nervozitou, napětím a kapkami potu na čele potopím do dalšího dílu.
Občas se mi stává, že na chvíli zavřu oči a v hlavě si dopodrobna celý děj rozeberu. V tu chvíli se mi nezdá, že pouze čtu knížku, ale že jsem živým účastníkem v celkovém spletitém ději. Kde v jedné chvíli bojuji po boku Zoey s krakouny, vzápětí se mnou nestoudně flirtuje Kalona a nakonec skončím ve Starkově hřejivé náruči bojovníka. Mám školu noci ráda a už navždy to pro mě bude jedna z nejkrásnějších knih co jsem kdy četla!!!!! :o)   grinwink
Zaznamenáno
cizinka
3. ročník
*

10.00 lún

View Inventory
Send Money to cizinka

Zobrazit profil Email
« Odpověď #1 kdy: 26. Leden 2012, 20:51:12 »

patrně se divíte co to tady melu, když se název jmenuje KALONA a ZOEY a vona si tu mele o nějakym potápění. Za to se vám všem, kteří si tuto zprávu přečtete hluboce omlouvám.
Ale zpět k tématu, od kterého jsem už jednou utekla.

Kalona je podle čerokézských legend padlý anděl - někdo z vás by ho mohl považovat za démona, ale já dám přednost slovu anděl. Kdo z vás četl Školu noci 4,5 a 6 patně tuší o koho jde. Radši to ale zopakuji.
Kalona je podle knih od Castovek (jak jim s oblibou já říkám) padlý anděl. Dřív než padl, byl Kalona Nyktiným zaslíbeným bojovníkem. Chránil svoji bohyni před zlem a udržoval spolu s Nyktou v její říši rovnováhu sil dobra a zla. Problém nastal ve chvíli kdy se do Nykty zamiloval. Došlo to tak daleko, že žárlil na Ereba - Nyktina věčného druha. Nyx jeho lásku neopětovala a ke Kalonovi cítila pouze opovržení. Oba dva věděli, že zaslíbený bojovník se nesmí do zaslíbené osoby zamilovat. (Ale přiznejme si to na rovinu, v blízkosti Nyx byl Kalona tisíce let. Kdo z vás by se nezamiloval, kdyby před vás postavili boha a vy se na něj museli jen dívat a občas ho zachránit před zlem? Přiznám se na rovinu, já bych to asi nezvládla......i když já samozřejmě nejsem ani bohyně, ani anděl.........ne že bych po tom občas nezatoužila :D.) Nyx však dala Kalonovi možnost volby, buď bude dál plnit svůj úkol bojovníka a na lásku k ní zapomene, nebo ho bude muset vyhostit. Kalona si vybral možnost b). Teda ne doslova, ale když se jednou zamilujete do krásné, milé, mocné, laskavé a vlídné osoby nemůžete na ni hned tak zapomenout. Nyx proto Kalonu vyhostila ze své říše. Potom padal, padal a nakonec dopadl k nám na zem. Objevil se u jednoho starého čerokézského kmene. Členové ho považovali za boha a tak se k němu také tak chovali. V kmeni bylo množství krásných dívek. Kalona jim neodolal a začal s nimi spát.(už se mi to sem nevejde, tak budu psát o trochu níž)
Zaznamenáno
Terulka209
4. ročník
*

Pohlaví: Ženské
18.81 lún

View Inventory
Send Money to Terulka209

Zobrazit profil Email
« Odpověď #2 kdy: 22. Březen 2012, 11:18:22 »

Když jsem poprvé vešla do knihkupectví a uviděla před vstupem na stole ležet knihu s tmavou obálkou, nápisem Škola noci - Označená a s pozoruhodným tetováním, neodolala jsem a ihned po ní sáhla. Dodnes toho nelituji.
Přečetla jsem všechny knihy série Škola noci od Kristin Castové a P.C. Castové.
Začalo to OZNAČENOU, potom přišla na řadu ZRAZENÁ, VYVOLENÁ, NEZKROTNÁ, PRONÁSLEDOVANÁ, POKOUŠENÁ, VYHOŘELÁ a teď PROBUZENÁ.
Jsem ráda, že jsem kolem té knihy jen tak neprošla a neřekla si ,, To bude zase nějaká pitomina." Když na to dneska pomyslím styděla bych se. Nedokážu uvěřit, že jsem na něco takového mohla jen pomyslet.
 Po mnohonásobném přečtení každého dílu, vždy s napětím očekávám, čím mě autorky překvapí v další knize. Vždy když už očekávám šťastný a pohádkový happy end něco se zvrtne a já se s nervozitou, napětím a kapkami potu na čele potopím do dalšího dílu.
Občas se mi stává, že na chvíli zavřu oči a v hlavě si dopodrobna celý děj rozeberu. V tu chvíli se mi nezdá, že pouze čtu knížku, ale že jsem živým účastníkem v celkovém spletitém ději. Kde v jedné chvíli bojuji po boku Zoey s krakouny, vzápětí se mnou nestoudně flirtuje Kalona a nakonec skončím ve Starkově hřejivé náruči bojovníka. Mám školu noci ráda a už navždy to pro mě bude jedna z nejkrásnějších knih co jsem kdy četla!!!!! :o)   grinwink
No ja som práve že kolo tej knihy len rechádzala a stále som si hovorila to bude hovadina ale nakoniec som neodolala a takisto nelutujem  cheesy
Zaznamenáno
Afrodita.Lafont
3. ročník
*

0.20 lún

View Inventory
Send Money to Afrodita.Lafont

Zobrazit profil Email
« Odpověď #3 kdy: 29. Duben 2012, 12:36:37 »

Dokonalý pár
Zaznamenáno
Terulka209